måndag 13 oktober 2014

"Lycklig-mat" som jag kallar kosten, men den heter egentligen Paleo

Ugnspannkaka - o-gräddad

 Tänk att jag utan några större problem slutat med      alla mejeriprodukter!
                             Plus tagit bort allt med gluten i.
 Allt på grund av att jag i somras hade mogna bananer hemma och googlade på Bananglass - hamnade då på bloggen Under vårt tak.

Ugnspannkaka - färdiggräddad

Ugnspannkaka - serverad med vispad kokosgrädde, rivet äpple och rostade fröer

Den här ugnspannkakan gjorde jag i morse - aldrig tidigare gjort i den här varianten.

Varje gång, varje dag - jag äter den här kosten blir hela kroppen och knoppen lycklig <3

Jag tycks ha hittat hem till det som passar mig allra bäst.

Nu äter jag inte Paleo för att gå ned i vikt 

(men inte gör det nå't om ett par kilo rasar av)
utan
för att må bra ... bättre!

Det har varit sååå lätt att göra den här omläggningen,
så lätt att jag inte tänkt på att sakna det jag inte längre äter.

(Jodå, jag fuskar lite ibland - om jag blir bjuden
eller
om omständigheterna är sådana.)

Här följer några bilder, mest frukostar eftersom det är mitt favoritmål:




Äggröra gjord med kokosmjölk, stekt i kokosolja, tonfisk, tomater och rostade fröer




Paleogröt med rostade kokosbitar, kanel, kardemumma, rivet äpple, rostade fröer och kokosmjölk




Paleopannkaka, lagad i stekpanna med kokosolja, rivet- o delat äpple.

(Obs! I muggen är det min hemgjorda latte - det var den sista gången jag drack en sådan gjord på mjölk. Nu dricker jag grönt te med en skiva citron o färsk, hackad ingefära. Saknar inte latten - lovar!)




En kvällsrätt med räkor och ägg sallad mm





När-som-helst-på-dagen-mat: Bacon, strimlad, kokt morot + squash + blomkål, tomater mm




'

Ägglunch med vitkål, sallad, gurka, tomat och rostade fröer





Middag: Köttfärsröra med ett knäckt ägg, broccoli, varm tomat och orange paprika


Närbild på ovanstående rätt


I bloggen Under vårt tak avslutar de varje inlägg så här:

Paleo så gott - så enkelt!

*Jag håller med till 110 %*

2 kommentarer:

  1. Det ser riktigt gott ut! Speciellt fastnade jag för de tre nedersta bilderna. Tror jag måste prova jag också :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Jag hade i ägget efter att såsen blivit varm o sedan körde jag allt i micron en liten stund. Ägget blir ju vitt utanpå - men gulan är hel inunder - smakar gudomligt :)

      Radera