söndag 3 januari 2016

Bort med kött, in med mer vegetariskt - kommer bli som bönan jag äter ...

.
(Foto: Ebba Range)

... kan jag ju hoppas.

Ett långt tag har jag funderat på att ta bort kött ur min dagliga meny.
(Tvärtom med hundens mat förstås!)

Jag älskar bönor och linser av alla de slag - alltid gjort.
För en tid sedan såg jag en del av ett tv-program om vilket lurendrejeri det är med den sk svenska kycklingen ... fick kväljningar.


Ja, för den delen ska man ju inte äta ris heller - så utarmade som risfälten är ... Hur man än vänder sig ...

Till att börja med kommer jag äta Demi-vegetariskt alltså inklusive:

Mejeriprodukter
Ägg
 (inte ätit på länge ... men, men ...)
Fisk 
(i alla fall tills frysen är tömd)

På bilden ovan ^^^
 Hittepårecept-man-tager-vad-man-haver-typ
Bönbiffar*
Stuvade morötter, potatis
Stekta tomater

*Vita bönor - naturella, en skvätt majonässås som jag hade till hummern på nyårsafton, Edwins senap, vitlök, lökpulver, chilipulver, hackad fryst chili, fryst koriander, havregryn, kokt potatis, vetemjöl o lite citronsaft.
Mosade ihop allt.
Stekte i kokosolja o en droppe olivolja.

Bönbiffarna blev supergoda, över förväntan.

Något jag inte kommer äta, som ofta ingår i vegetarisk kost är,
TOFU 

Kan inte!!!

Däremot sojafärs mm - det har jag använt i många, många år - på den tiden jag började med det, köpte man det på hälsokosten.
Nu finns sojaprodukter överallt, i alla former man kan önska sig.

Nu finns det olika rön beträffande nyttigheten av sojaprodukter också (inte att förväxlas med svart sojasås).
Men, just nu känns det bättre att äta det istället för kött.

Ska du äta mer vegetariskt?
Eller - fortsätta med kött?





2 kommentarer:

  1. Jag fortsätter med kött. Det är inget jag riktigt vill lämna ifrån mig. Men jag varvar med en hel del fisk och vegetariskt för att få lite variation. Det är bara det att jag gillar en riktigt god biff (som den jag åt igår).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så härligt med valfrihet - fortsätt njuta av biffen, Mia!

      Radera