fredag 3 januari 2014

Jävla China!

Rean fortsätter i butikerna. Jag har varit sjuk, hög feber mm sedan den 27 december -13. Igår kom jag äntligen på benen, utomhus alltså. Idag gick jag med ny kraft till Vällingby City (ja, jag vet att det låter löjligt med det där med 'City', men nu är det så ändå.)
Där stod jag i en klädbutik och bläddrade bland klädgalgarna. Jag gillar ulltröjor i alla former. Det fanns många. Billiga.
Jag kollade på den lilla lappen på insidan, för att se vad det var för slags ull och i vilket land de respektive plaggen var tillverkade.
Så stod jag där sedan och grät, grät o grät över de handplockade kinesiska angorakaninerna.
De som hade skrikit ut sin smärta utan att någon ens brydde sig. De små angorakaninerna visste att människohänderna skulle slita pälsen av dem med jämna mellanrum, under minst fem års tid framöver. Ända fram tills den dagen då de skulle komma att kasseras för att sedan döden dö.
Och jag undrar om jag någonsin mer kan stoppa armarna i en angoratröjas ärmar och dra ner den över min feta, välgödda mage medan China fortsätter slita av kaninerna deras just utvuxna päls utan att höra de genomskärande skrien som försvinner som osynliga dis i ett kallt universum.

5 kommentarer:

 1. Vidrigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Fullständigt vansinne och därför köper jag aldrig några sådana kläder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller ... längre. Men det är nog värt att ta reda på vilka plagg som är gjorda av klippta kaniner som lever ett bra liv hos ansvarstagande uppfödare.

   Radera